02 / 05 / 2024

Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan mesken,bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi en son ne zaman ödenir?İşte emlak vergisi en son ödeme tarihi 2015..


Emlak vergisi en son ödeme tarihi 2015!

Emlak vergisi, Türkiye'de bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler, mesken, dükkan, arsa ve araziler için yapılıyor. Vergi hesaplaması taşınmaz malın değeri ile emlak vergisi oranları ile yapılıyor.


2015 yılında meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi 2015 yılında şu oranlarla hesaplanıyor: Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye tarafından tahsil ediliyor. Ayrıca "e-belediye" sisteminden de online bir şekilde emlak vergisi ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi en son ne zaman ödenir? 


Emlak vergisi ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.Emlak Vergisi Kanunu gereğince vergi her sene aynı dönemlerde ödeniyor. 


Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayların arasında ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksiti ise ilk taksit ödemelerinden 5 ay sonra yani Kasım ayında ödeniyor.Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor.Emlak vergisi en son ödeme tarihi 1 Haziran olarak belirleniyor.

Emlak vergisi online ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com