02 / 05 / 2024

Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi kanununa göre, arsa, arazi veya mesken sahiplerinin her yıl ödemesi gereken vergi çeşidi olan emlak vergisi oluyor.Peki "emlak vergisi ne zaman ödenir 2015?Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Konut,arsa,arazi ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor.


Taşınmazların bağlı olduğu belediyelere ödenen emlak vergisini herkes ödemiyor.Bazı gayrimenkul sahipleri vergiden muaf tutuluyor.


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Bunların dışında kalan taşınmaz sahipleri vergi mükellefi oluyor.Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin ödemelerini  belediyeye yapmaları gerekiyor.


Vergi ödemesi yapılacak taşınmazın şehir dışında olması halinde tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.


Peki "emlak vergisi ne zaman ödenir 2015?Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?" diyorsanız işte yanıtı..


Veraset ve intikal vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart 2015’te başlamıştı.Verginin ilk taksiti 31 Mayıs 2014’te sona erecek. Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım 2014’te başlayacak. Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi de 1 Aralık 2015 olarak belirlendi.

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com