18 / 05 / 2024

Emlak vergisi beyannamesi son günü 2015!

 Emlak vergisi beyannamesi son günü 2015!

Taşınmaz mallar için her sene ödenen emlak vergisinde belirlenen zamanlarda beyanname verme zorunluluğu bulunuyor.Peki emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?İşte emlak vergisi beyannamesi son günü 2015..


Emlak vergisi beyannamesi son günü 2015!

Her yıl belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.Taşınmaz mal sahiplerinin, sahip oldukları mallar için belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi beyannamesi bağlı olunan belediyelere yapılıyor. Söz konusu beyanname verilirken, bazı belgelerin de belediyeye teslim edilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi için gereken belgeler şu şekilde:

Gerekli belgeler;

Kapak Dosya, 

Tapu Fotokopisi, 

Adres ve Telefon Numarası, 

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Emlak Vergisi Beyanname Formu.Peki emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?

Emlak beyannamelerinin belediyeye en geç gayrimenkul tapusunun alındığı yılın sonuna kadar olarak belirleniyor.örneğin 2015 yılında taşınmaz satın alan kişilerin 2015 yılının sonuna kadar beyanname vermesi gerekiyor. 

Ancak eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra o yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi beyannamesi vermeyenler, Vergi Usul Kanununun 376. Maddesine göre, cezalarını ödemek için bir dilekçe ile başvuru yapabiliyor.

Vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirme 

Madde 376 – (Değişik : 22/7/1998 - 4369/17 md.) 

İkmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergi veya vergi farkını ve aşağıda gösterilen indirimlerden artakalan vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarını mükellef veya vergi sorumlusu ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde veya 6183 sayılı Kanunda belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini bildirirse: 

1. Vergi ziyaı cezasında birinci defada yarısı, müteakiben kesilenlerde üçte biri, 

2. Usulsüzlük veya özel usulsüzlük cezasının üçte biri;  İndirilir. 

Mükellef veya vergi sorumlusu ödeyeceğini bildirdiği vergi ve vergi cezasını yukarıda yazılı süre içinde ödemez veya dava konusu yaparsa bu madde hükmünden faydalandırılmıyor. 

Yukarıdaki hükümler vergi aslına tabi olmaksızın kesilen usulsüzlük cezaları hakkında da uygulanıyor. 

Bina emlak vergisi beyannamesi 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com