17 / 05 / 2024

Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar!

Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar!

Emlak vergisi mükellefi olan kişilerin vergiyi ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar nelerdir?


Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içindeki tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi mükellefi oluyor.


Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilip bildirimde bulunulması gerekiyor.Fakat vergi için beyanname her sene verilmiyor. Mükellefin değişmesi başta olmak üzere bazı durumlarda beyanname veriliyor.


Emlak vergisi kanunuan göre bildirimler;

a) Yeni inşa edilen binalar için, inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmasına başlandığı bütçe yılı içerisinde,


b) Bu Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde, değişikliğin vuku bulduğu bütçe yılı içerisinde,


Emlakın bulunduğu yerdeki ilgili belediyeye veriliyor.Emlak vergisi beyannamesi için bazı evraklar gerekiyor.Peki emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar nelerdir?


Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar..


1.Tapu fotokopisi

2.Nüfus cüzdanı fotokopisi

3.Binalar için yapı kullanma izninin fotokopisi

4.Binanın bulunduğu adres

5.Beyan sahibinin ikamet adresi

6.Vergi numarası

Bina emlak vergisi beyannamesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com