18 / 04 / 2024

Emlak vergisi beyanname verme süresi!

Emlak vergisi beyanname verme süresi!

Taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergilerini ödeyebilmeleri için, ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.Peki emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?İşte emlak vergisi beyanname verme süresi..


Emlak vergisi beyanname verme süresi!

Mesken,işyeri,arsa ve arazi sahiplerinin  Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bulunduğu belediyeye beyanname vererek ödeniyor. 


Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal sahibi olan kimselerin belli bir süre içerisinde edindikleri taşınmaz malları belediyeye bildirmesi gerekiyor. Gayrimenkul sahiplerinin belediyeye verdikleri bildirim formuna emlak vergisi beyannamesi adı veriliyor.Peki emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?


Emlak vergisi beyannamelerinin belediyeye en geç gayrimenkul tapusunun alındığı yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor.Ancak eğer alınan taşınmazın inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor. 


Emlak vergisi beyannamesi verebilmek için belediyeden istenen bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. Emlak Vergisi beyannamesi için tapu fotokopisi,nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izninin fotokopisi,Binanın bulunduğu adres,beyan sahibinin ikamet adresi ve vergi numarası temin ediliyor.


Beyanname için gerekli belgelerin eksiksiz hazırlanarak, belediyeye ulaştırılması gerekiyor. Belediyeye ulaşan beyannameler tahakkuk edilerek, verilen adrese tahakkuk fişleri gönderiliyor.


Elbirliği mülkiyetinde hissedarlar birlikte verebileceği gibi, herhangi bir hissedar tek başına da beyanname verebiliyor. Müşterek mülkiyette (paylı mülkiyette) beyanname münferiden veriliyor.

Emlak vergisi beyanname örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com