28 / 03 / 2024

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2017!

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2017!

2017 yılında emlak vergisinde 1. taksitler en son 1 Haziran'a kadar ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. Ödemenin bu zamana kadar yapılamaması halinde aylık vergi cezası uygulanıyor...


Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malların değeri üzerinden hesaplanıyor.


Taşınmaz malların vergisi bağlı olunan belediyeye ödeniyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

 

Vergi gecikme faizi vergi usül kanunu ile düzenleniyor. Mükellefin eksik beyanına dayanan tüm vergilere uygulanabiliyor. Vergi faizi ile karşılaşmamak adına, tüm vergi borcunun süresinde ödenmesi gerekiyor. 


2017 yılında emlak vergisinde 1. taksitler en son 1 Haziran'a kadar ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. 


Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2017!


Vergi mükelleflerinin belirlenen zaman dilimlerinde ödenmesi gerekiyor. Ödemenin bu zamana kadar yapılamaması halinde aylık vergi cezası uygulanıyor (yüzde 1.40).


Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.




Emlak vergisi kaç lira 2017?

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com