03 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

 Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi ödemesi Türkiyede'ki tüm taşınmazlar için yapılıyor. Peki, ilk taksiti en son Haziran'da ödenen 2015 emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman?


Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. 1319 sayılı kanun gereğince, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisinin mükellefi olmuş oluyor.

 

Buna karşın bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödenebiliyor.Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Mükellefler vergi borcunu internettenonline da ödeyebiliyor. Ancak bu şekilde ödeme yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


Söz konusu vergi iki taksit şeklinde ödeniyor.İsteyen mükellefler vergiyi tek seferde ilk taksit döneminde de ödeyebiliyor.. 2015 emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı.Peki emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...


2015 emlak vergisi 2. taksit ödemesinin Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Buna göre emlak vergisi ödemeleri başladı.

Emlak vergisi kimler ödemeyecek?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com