26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2016 ödeme!

Emlak vergisi 2016 ödeme!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için iki taksitte ödeniyor. Peki 2016 emlak vergisi ne zaman ödeniyor? işte emlak vergisi 2016 ödeme...


Emlak vergisi 2016 ödeme!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gerekiyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın bedelin üzerinden hesaplanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılabiliyor.  Peki 2016 emlak vergisi ne zaman ödeniyor? işte emlak vergisi 2016 ödeme...


Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.  

 

Emlak vergisi 2016 ödeme...

2016 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisi birinci taksiti en son 1 haziran'a kadar ödenebilecek.


Ödemesini geciktiren kimseler vergi cezası ile karşılaşıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.  

2016 emlak vergisi beyannamesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com