03 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2016 ne zaman son?

 Emlak vergisi 2016 ne zaman son?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin 2016 yılı ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamıştı. Peki emlak vergisi 2016 ne zaman son? 2016 emlak vergisi ne zamana kadar ödenecek? diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi 2016 ne zaman son?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazlar adına ödenmesi gerekiyor.  Verginin mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef olurken,  elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi için ödenecek tutarlar,  taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.  Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Peki emlak vergisi 2016 ne zaman son? 2016 emlak vergisi ne zamana kadar ödenecek? diyorsanız işte yanıtı.. 


 2016 emlak vergisi için son gün 31 Mayıs olarak belirleniyor. İkinci taksitler ise 7 ay sonra Kasım ayında ödenecek.

5 soruda emlak vergisi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com