07 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2015 son ödeme!

Emlak vergisi 2015 son ödeme!

Yılda iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit dönemi hala devam ediyor.Peki emlak vergisinin son ödeme günü o zaman? işte emlak vergisi 2015 son ödeme..


Emlak vergisi 2015 son ödeme!

Daire,bina,arsa ve arazi gibi taşınmazları olan vatandaşlar tarafından ödenen emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Vergisi ödenecek taşınmaz mal şehir dışında ise ödemeler, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet aracılığıyla online bir şekilde de yapılabiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel,taşınmazın türüne ve bağşı olduğu belediyeye göre değişiklik gösteriyor.2015 yılı için  emlak vergisi oranları aşağıda yer alıyor:


Emlak vergisi oranları 2015.. 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Yukarıdaki oranlar baz alınarak hesaplanan emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Emlak vergisi ödeme dönemleri 2015 şu şekilde:


Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs aylarında

Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.2015 yılı birinci taksitleri için son ödeme günü 1 Haziran olarak belirleniyor.

Emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com