20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefleri vergi borcunu sahip olduğu gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye iki eşit taksit şeklinde ödüyor.Emlak vergisinin birinci taksiti bugün sona eriyor.Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenir?


Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm ev,işyeri, arsa ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Buna göre; Arsa, arazi, ev ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi için ödenecek vergiler, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediyeye göre farklı oranlarda hesaplanıyor. 2015 yılı emlak vergisi hesaplamalarında esas alınan oranlar şu şekilde sıralanıyor:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 

Emlak vergisi ödemeleri yılda iki taksit halinde yapılıyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.31 Myayıs haftasonuna denk geldiği için verginin ilk taksitleri 1 Haziran tarihinde yani bugün sona eriyor. 

Emlak vergisi borcunu isteyenler,ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2. taksitleri Kasım ayında ödeniyor.Vergiler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yatırılıyor.

Vergisi ödenecek taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

İnternetten emlak vergisi nasıl yatırılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com