28 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

 Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

1319 sayılı kanuna göre tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi her sene iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Emlak vergisi 1.taksiti 1 Haziran'da sona eriyor.Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?


Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Mesken,işyeri,arsa ve araziler için ödenen emlak vergisi, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Sahip olunan taşınmaz mal, eğer şehir dışında ise emlak vergisi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyeye gitmek istemeyen mükellefler vergilerini internetten daha hızlı bir şekilde yatırabiliyor.Bu uygulama için belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


Emlak vergisini tüm taşınmaz mal sahipleri ödemiyor.Vergiden bazı taşınmaz mal sahipleri muaf tutuluyor.


*SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri,

*Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları, 

*Engelli vatandaşlarımız, 

*Şehitlerin dul ve yetimleri, 

*Gaziler 

*Öğrenciler emlak vergisi ödemiyor.


Emlak vergisini yukarıda belirtilen özellikleri taşımayan taşınmaz mal sahipleri ödüyor.Vergi yükümlülerin, vergi borcunu emlak vergisi dönemleri içerisinde iki taksit halinde ödüyor. Emlak vergileri dönemleri, her sene yeniden hazırlanan vergi takvimi kapsamında belirleniyor. 


Emlak vergisi 1. taksit dönemi Mart, Nisan, Mayıs ayları olarak belirleniyor.Buna göre emlak vergisinde sona geliniyor.1 haziran tarihinde sona erecek emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son 2 gün bulunuyor.Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?


Emlak vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olarak belirleniyor.Mükelleflerin ikinci taksitlerini 1 Kasım-30 Kasım 2015 tarihleri arasında yatırması gerekiyor.

Emlak vergisini internetten nasıl öderim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com