18 / 05 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman?

 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisinde ödemeler 2 eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 1.taksit 2015..


Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina,mesken arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergiyi, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir binaya hisseli ortak olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi mükellefleri ödeme yapmadan önce beyanname vermekle yükümlü oluyor.Beyannameler gayrimenkule sahip olunan senenin sonuna kadar verilebiliyor.Örneğin 2015 yılının Mayıs ayında alınan bir mesken için 2015 yılı Aralık ayının sonuna kadar beyanname verilebiliyor.Ödemeler ise 2016 yılında başlıyor.


Peki "Emlak vergisi 2015 ne zaman ödenir?Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ilgili yerlere yatırılabiliyor. Emlak vergisi 1. taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2. taksit Kasım ayı içinde ödeniyor.Buna göre emlak vergisi emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 1 Haziran olarak belirleniyor.Vergisini ödemeyen taşınmaz mal sahiplerinin ödeme için son 10 günü bulunuyor.


Vergi için ödemeler gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılıyor.Taşınmazı şehir dışında olan kişiler ödemeleri PTT den yapabiliyor.


İnternet aracılığıyla ödeme yapmak isteyen mükellefler ise belediyenin e-belediye sistemini kullanarak online olarak ödeme yapabiliyor.

Emlak vergisi hangi bankalardan ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com