27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor!

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor...


Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinin 1. taksitin son ödeme günü yaklaşıyor. Bu verginin gayrimenkul kullanılsa da kullanılmasa da ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenen bu vergi için bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 

 

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


 

Yeni gayrimenkul alanların vergisi


Yeni gayrimenkul sahibi olanlar önce beyanname veriyor.  Vergi sorumluluğu ise bir sonraki sene başlıyor. Emlak vergisi ödemesi için ise kimlik belgesi ile ilçe belediyesine müracaat edilmesi yeterli oluyor. 


Emlak Vergisi ödemeleri, ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılacağı gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca ödemeler PTT aracılığı ile de yapılabiliyor.


 

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor!


Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibari ile başlamıştı. İlk taksit ödemeleri 3 ay süren emlak vergisinde 1. taksitin son günü 31 Mayıs.


İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında tahsil edilecek.