27 / 04 / 2024

Su aboneliği kapatmak için gerekli evraklar!

Su aboneliği kapatmak için gerekli evraklar!

Taşınırken taşınmaz maldaki abonelikleri iptal ederek, yeni taşınmazda ise yeni elektrik, su ve doğalgaz için abonelikler almanız gerekiyor. Peki su aboneliği kapatmak için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Su aboneliği kapatmak için gerekli evraklar!

Yeni bir ev satın alan kişiler, eve taşınmadan önce bazı abonelikleri almak zorunda oluyor. Bilindiği üzere aboneliklerin kullanıcı adına olması gerekiyor. Bu nedenle eski ev sahibinin üzerinde olan aboneliklerin yeni ev sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor.


Bu aboneliklerin içerisinde su aboneliği de yer alıyor. Ev sahibi su aboneliği işlemlerini ilgili su dağıtım firmasında yapıyor.  Peki su aboneliği kapatmak için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


İstanbul'da İSKİ abonelik iptali için gerekli evraklar

-Evinizdeki ya da iş yerinizdeki su sayacınızın son metreküp değerini okuyun ve bir kağıda yazarak yanınıza alın.


-Ev sahibi ya da iş yeri sahibinin nufus cüzdanı gerekmektedir.

Eski faturanız ya da mukavele nuamranız gerekmektedir.


-İSKİ başvurusu esnasında vermiş olduğunuz teminat bedelini (evler için 147 TL) geri alacaksınız. Eğer borcunuz çıkarsa sayaç son işaretine göre  hesaplanan faturanızdan düşülecektir. Gerekiyorsa size iade yapılacaktır.


-İnternetten İSKİ abonelik iptali yapılmamaktadır. İnternet üzerinden ilgili evrakları göndermeniz mümkün olmayacağı için ve ödeme çıkabileceği için şu an İSKİ abonelik iptalleri için internet yolunu ya da online yolları kabul etmiyor.


Kaçak yapıya su aboneliği 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com