27 / 04 / 2024

Elektrik aboneliği için gerekli ücret ne kadar?

Elektrik aboneliği için gerekli ücret ne kadar?

Elektrik aboneliği işlemleri ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor. Peki elektrik aboneliği için gerekli ücret ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Elektrik aboneliği için gerekli ücret ne kadar?

Bir taşınmaz mala elektrik aboneliği almak için gerekli evraklar ve bir başvuru dilekçesi ile müracaat ediliyor. Müracaatlar ıslak imzalı bireysel müracaat ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor.

Müracaatta; Kimlik fotokopisi, ikametgah, daha önce kullanılan tesisat numarası, vergi kimlik numarası fotokopisi (aslı ile birlikte), vatandaşlık numarası, ev sahipleri için tapu kiracılar için kira kontratının fotokopisi aslı ile birlikte isteniyor.

İşyerlerinde ise tapu veya kira kontratı, vergi levhası, kimlik fotokopisi, daha önce kullanılan tesisat numarası, ikametgahı, şirketler için imza sirküleri, ticaret odası faaliyet belgesi ve kaşe gibi belgeler isteniyor.

Elektrik aboneliği alacak olan kişilerin belli oranlarda elektrik abonelik bedelini de ödemesi gerekiyor.Peki elektrik aboneliği için gerekli ücret ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Bağlantı bedeli, bir defaya mahsus olmak üzere ve ilk bağlantı anlaşması yapılması esnasında tahsil ediliyor ve geri ödenmiyor.(2014 yılı dağıtım bağlantı bedelleri, 0-15 kW (dahil) 64,3TL, 15-100 kW 147 TL, 100 kW üzeri 186,8 TL O.G bedelleri, 0-400 kVA (dahil) 608,8 TL, 400 kVA üzeri 756,6 TL)

Elektrik aboneliği için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com