Devremülk; tatil, sağlık,dinlenme,kaplıca vs. gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmak anlamına geliyor. Peki devremülk nasıl kiralanır? İşte yanıtı...
Devremülk nasıl kiralanır?
Devremülk hakkı sahibi dilediği zaman kendi kullanım dönemini kiraya verebiliyor. Buna göre üyeler dilerse kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasını belirlenen ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek şartıyla kiraya verebiliyor yada tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor.
Devremülk kiralama işlemlerinde tesis yönetiminin belirleyeceği kiralama işlem bedeli alınıyor. İşletme Yönetimi hiçbir zaman devremülk üyesinin dönemini kiraya verme garantisi vermez.
Devremülkü satın almak aynı zamanda bir ekonomik yatırım yöntemi oluyor. Devremülk üyesi tapusunu aldığı takdirde devremülkünü satabilir veya arzu ederse İşletme Yönetimi üye adına devremülk satış işlemi yapabilir. Bu tür işlemlerde çeşitli operasyon bedelleri talep ediliyor. İşletme Yönetimi bu tür taleplerde kesin satış garantisi vermez. Tapu almadan 2. el satış işlemi yapılmaz.
Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra İşletme Yönetimi tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet verir ve böylelikle tapu işlemi resmi süreç içerisinde tamamlanır. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine aittir.
Tapu için gerekli evraklar:
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )
- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)
- Noterden Vekâletname aslı.
- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi