26 / 04 / 2024

Devremülk üyeliği nedir?

Devremülk üyeliği nedir?

Devremülk, yılın belli günlerinde kişiye ait olan gayrimenkullere verilen genel bir ifade olarak kullanılıyor. Peki devremülk üyeliği nedir? Nasıl devremülk üyesi olunur? İşte yanıtı...


Devremülk üyeliği nedir?

Devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere devremülk üyesi deniyor.

Devremülk Üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahiptir. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altındadır.


Devremülkler de diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu mülklerdir. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsamaktadır. Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmamaktadır. İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahiptir. Her bir devremülk,  her yıl için 14 gece, 15 gün kullanımı sağlamaktadır ve süresiz tapuludur.


Devremülkler, miras yoluyla gelecek kuşaklara devredilebiliyor. Devremülk üyeleri; sahibi bulundukları devremülklerini başka kişilere kullandırabiliyor,  kiraya verebiliyor, satabiliyor, ticari faaliyetlerinde ipotek olarak gösterebiliyorlar. Hizmet kalitesinin korunabilmesi amacı ile bu tür işlemlerin İşletme Yönetimi ile birlikte yapılması gerekiyor.