20 / 09 / 2024

DASK için nereye başvurulur?

DASK için nereye başvurulur?

Olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması için DASK yaptırılıyor.Peki DASK için nereye başvurulur?


DASK için nereye başvurulur?

DASK, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. 


Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK sigortasını yaptırmayanlar, söz konusu taşınmazları üzerinde bir işlemde bulunamıyor.


DASK sigortası yıllık olarak yapılıyor. Yıllık deprem sigortası bedelleri ise, meskenin yer aldığı deprem bölgesine ve meskenin bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. 


DASK deprem sigortası hesaplamaları, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatları baz alınarak yapılıyor. Mesken için belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigortası için ödenmesi gereken bedel bulunuyor.


1 Ocak 2013 tarihinden itibaren DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri şu şekilde:


- Çelik - Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

- Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

- Diğer Yapılar: 260 TL 


Peki DASK için nereye başvurulur? DASK nerelerde yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


Taşınmaza DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle başvuruda bulunmanız yeterli oluyor.

DASK kiracıya mı ait?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com