06 / 05 / 2024

DASK sigortası için gereken belgeler nelerdir?

DASK sigortası için gereken belgeler nelerdir?

Depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için DASK sigortası yapılıyor.Devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan DASK sigortası için gereken belgeler nelerdir?


DASK sigortası için gereken belgeler nelerdir?

Zorunlu Deprem Sigortası olarakta ifade edilen DASK,taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor.DASK depremdigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Dask sigortasının devlet tarafından yapılması zorunlu tutuluyor. 


Devlet tarafından zorunlu tutulan Dask , depremin sebep konutlarda neden olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.Dask sigortası ödenmesi gereken ücret ise , konutların bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre değişebiliyor. 


DASK sigorta acenteleri tarafından yapılan DASK sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.Peki DASK sigortası için gereken belgeler nelerdir?


DASK için gereken belgeler şu şekilde:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 

DASK sigortasını kimler yapıyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com