16 / 05 / 2024

DASK sigortasını kimler yapıyor?

DASK sigortasını kimler yapıyor?

Meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki DASK sigortasını kimler yapar? DASK sigortası nerede yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


DASK sigortasını kimler yapıyor?

DASK,  depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Kamuya ait binalar, köy yerleşim alanlarında yapılan binalar, iş yerleri, inşaatı henüz tamamlanmamış binalar, 27 Aralık 1999 tarihinden sonra mesken olarak inşa edilmiş olan ancak inşaat ruhsatı bulunmayan bağımsız bölümler ve binalar, tapuya kayıtlı bulunmayan ve hazine arazileri üzerine inşa edilmiş binalar dask sigortası kapsamına girmiyor.


DASK Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak belirleniyor. Sigortanın bitiminde tekrar yenilenmesi gerekiyor.DASK sigortası yaptırabilmek için gerekli belgelerle en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmek yeterli oluyor.Peki DASK sigortasını kimler yapar? DASK sigortası nerede yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


DASK sigortası yapılan yerler şu şekilde:

* DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

* DASK'ın internet sitesi

* Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentesine başvurulabiliyor.

* DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentaları

* DASK poliçesi düzenleyen bankalar

DASK sigortası kaç TL?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com