03 / 05 / 2024

Daire tapusu sorgulama!

Daire tapusu sorgulama!

Daire,işyeri,arsa arazi gibi taşınmaz mal alım satım sürecinde alıcılar daire tapusu sorgulamak isteyebiliyor. Peki daire tapusu nasıl sorgulanır? diyorsanız işte daire tapusu sorgulama işlemleri..


Daire tapusu sorgulama!

Daire, işyeri,arsa ve arazi gibi taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor.

Alıcı kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını yapacağı "Tapu bilgileri ile yer bulma" işlemi ile doğruluğunu öğrenebiliyor. 

Tapunun yerinin öğrenilmesi için, belediyeye gitmeye gerek kalmıyor.Bu işlem, internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.Peki daire tapusu nasıl sorgulanır? diyorsanız işte daire tapusu sorgulama işlemleri..

Tapu işlem sorgulaması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi web sayfasından yapılabiliyor. http://www.tkgm.gov.tr/tr/sayfa/tapu-islem-sorgu adresinde giriş yapılarak, daire tapu işlemi sorgulanabiliyor.

Sayfaya giriş yapılmasının ardından, güvenlik kodunun girilmesi isteniyor. Ardından işlem sorgulaması yapılacak il ve ilçe seçimi yapılıyor.

İl ve ilçenin de seçilmesinin ardından T.C. kimlik numarası ile başvuru numarasının yazılması halinde işlem sorgulanıyor.

Daire tapusu için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com