17 / 05 / 2024

Daire tapusu nasıl alınır?

Daire tapusu nasıl alınır?

Daire alım satım işlemi olan kimseler, bu işlerini ilgili tapu dairesinden halletmesi gerekiyor. Dire tapu işlemi için hem alıcının hem satıcının bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor.Peki "daire tapusu nasıl alınır?" diyorsanız işte yanıtı..


Daire tapusu nasıl alınır?

Daire alım-satım işlemi olan işlemi olan kişilerin sırasıyla, doğru ve eksiksiz bir şekilde tapu işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Diare tapu işlemleri işlemleri için ilk etapta tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile birlikte online randevu alınması gerekir. Randevular, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınıyor.


Gerekli incelemelerden sonra tapu alacak olan kişinin cep telefonunuza bilgi mesajı geliyor.Verilen başvuru istem belgesindeki numarayla, mesaj geldikten sonra ilgili banka şubesine gidip tapu harçlarını yatırıp, mesajda belirtilen randevu saatinden en az 15 dakika önce tapuda kimlik asılları ve tapu harç dekontları ile hazır bulunmak gerekiyor.


Tapu harç dekontlarını ilgili memura verdikten sonra randevu saatinde monitörlerden  başvuru no ile imza atılıyor.Her koridorda monitör bulunuyor ve monitörde  verilen başvuru nosu görülünce ve sesli olarak başvuru nosu anons edilince Akit Odası'na imzaya çağrılıyor.


Akit Odasında memur haklar ve işlemler ile ilgili hatırlatmalarda bulunduktan sonra tapu kayıtları imza ediliyor. Tapu belgesi memur tarafından hazırlanıp müdüre imza edildikten sonra tapu belgesi veriliyor.

Daire tapusu kaç para?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com