17 / 05 / 2024

Daire tapusu alma işlemleri!

Daire tapusu alma işlemleri!

Daire alım satım işlemlerini ilk kez yapacak olan kimseler, tapu işlemlerinin nerede yapıldığı, nasıl yapıldığı ve ne kadar sürdüğü nü bilmesi gerekiyor.İşte daire tapusu alma işlemleri..


Daire tapusu alma işlemleri!

Gerçek ve tüzel kişilerin daire alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor.Daire alım satım işlemlerini ilk kez yapacak olan kimseler, tapu işlemlerinin nerede yapıldığı, nasıl yapıldığı ve ne kadar sürdüğünü bilmesi gerekiyor.İşte daire tapusu alma işlemleri..


Tapu işlemlerin için ilk olarak randevu alınarak başvuruda bulunulması ve istenen belgelerin temin edilmesi gerekiyor.Tapu işlemlerinde  hem alıcıdan hem de satıcıdan aşağıdaki belgeler isteniyor:


Daire tapu işlemleri için gerekli olan belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


- Gayrimenkulün belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek.


Hem alıcı ve satıcısından talep edilen tapu harcı da bulunuyor. 2015 yılında yapılan düzenlemelere göre binde 20 oranında belirlendi. Buna göre satışa konu olan daire üzerinden binde 20 oranında hem alıcı, hem de satıcı tapu harcını ayrı ayrı ödüyor.

Daire tapu masrafı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com