20 / 05 / 2024

Çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

İşyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergilerden birisi de çöp vergisi olarak karşımıza çıkıyor.Peki çöp vergisi ne zaman ödenir?İşte çöp vergisi ödeme tarihleri 2015..


Çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor.


öpvergisi ödemelerinin şekli işyeri ve evlerde farklılık gösteriyor.Vergi, meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor.


Evler için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Evlere ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Çevre temizlik vergisi olarakta bilinen çöp vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcı oluyor. Taşınmazda kiracı olması durumunda vergi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Vergi mükellefiyeti de, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihte başlamış oluyor.


Kullanılmayan ev ve işyerlerinin de muafiyeti mümkün oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması yeterli oluyor.Peki çöp vergisi ne zaman ödenir?


Çöp vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.2015 yılına ait çöp vergisi 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.Buna göre vergisini hala ödemeyen mükellefler için son 5 gün bulunuyor.


Vergi için sorgulama işlemi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılabiliyor. İsteyenler çöp vergisi vergisi sorgulama işlemini belediyenin web sayfasından da yapabiliyor.

2015 çöp vergisi ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com