17 / 05 / 2024

Çöp vergisi nasıl ödeniyor?

Çöp vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi olarakta bilinen çöp vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Peki çöp vergisi nasıl ödeniyor? diyorsanız işte yanıtı...


Çöp vergisi nasıl ödeniyor?

Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gerekiyor.


Ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisinde mükellef taşınmazın sahibi değil, kullanıcısı oluyor.


Eğer yapıda kiracı varsa verginin mükellefi de kiracı olmuş oluyor.Peki çöp vergisi nasıl ödeniyor? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz malların çevre temizlik vergileri farklı şekillerde hesaplanıyor ve ödeniyor.  Meskenlerde su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyede yatırılıyor. Çevre temizlik vergisi belediyede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.Buna göre verginin 2.taksit ödemeleri devam ediyor.

Çöp vergisi kiracıya mı aittir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com