28 / 04 / 2024

Çöp vergisi 1.taksiti için son 5 gün!

 Çöp vergisi 1.taksiti için son 5 gün!

Çöp vergisinde; İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ise Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Mayıs'ta sona erecek çöp vergisi 1. taksiti için son 5 gün bulunuyor...


Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Bu vergi, taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor.


Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi, işyeri ve meskenler için farklı şekilde ödeniyor. Vergi, meskenlerde su faturasına yansıtılırken; işyeri kullanıcıları tarafından bağlı olunan belediyeye ödeniyor.


Çevre temizlik vergisinde kullanılmayan gayrimenkuller için vergi ödemesi yapılmıyor. Boş olan konut ve işyerlerinin muafiyeti için ilgili belediyeye gidilerek bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor


Senede iki eşit taksit halinde ödenenen çöp vergisinde; İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ise Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Mayıs'ta sona erecek çöp vergisi 1. taksiti için son 5 gün bulunuyor.


Konutlar için; çöp vergisi ödenmez ise bu borç, su faturalarına yansıyor. 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılıyor. 


İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor. Ödeme emri sonrasında borçlu 7 gün içerisinde bu borcu ödemek zorunda oluyor.  Borç ödenemiyor ise 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra yoluna başvuruluyor. 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com