Banka fek yazısı,gayrimenkul üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazı olarak karşımıza çıkıyor. Peki banka fek yazısı ücreti ne kadar? İşte banka fek yazısı ücreti 2015..
Banka fek yazısı ücreti 2015!
Konut alabilmek için bankalardan kullanılan konut kredisinin tamamının ödenmesinin ardından konut üzerindenki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması için ilgili bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor.
Kredinin kullanıldığı banka tarafından ipoteğin kaldırıldığına dair hazırlanan fek yazısı ile ipotek resmi olarak kaldırılmış oluyor.Daha sonra Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor.
Banka fek yazısı için alınması gereken belgelerin başında ipotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı geliyor.
Söz konusu fek yazısı için bankalar belli bir ücret talep ediyor. Peki banka fek yazısı ücreti ne kadar?diyorsanız işte yanıtı..
Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, banka fek yazısı için banka, tüketiciden ücret talep edebiliyor. Bu ücret bankadan bankaya değişebiliyor.
Çoğu banka kredi kullanan tüketiciyle yaptığı ve karşılıklı imzalanan sözleşmede banka fek yazısı’a dair ek bilgi koyuyor. Kredinin bitmesinin ardından ipotek kaldırma işlemlerinden ücret alındığı belirtiliyor. Bu nedenle kredi kullanırken, sözleşmelerin dikkatlice okunması ve itirazların dile getirilmesi gerekiyor.
İpotek fek yazısı talep dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com