06 / 05 / 2024

Banka fek yazısı örneği!

Banka fek yazısı örneği!

Banka fek yazısı, bir kimsenin gayrimenkulü üzerindeki borcunun tamamını ödemesi ile ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor.İşte banka fek yazısı örneği..


Banka fek yazısı örneği!

Gayrimenkul sahibi olmak isteyip de elinde yeterli nakit parası olmayan kişiler, bankalardan konut kredisi kullanıyor. Kredi kullanım sürecinde, banka gayrimenkulün tapusuna ipotek koyuyor.

Borç süresi içinde aslında gayrimenkul bankanın oluyor. Bankaya olan kredi borcunun ödenmesi durumunda ipotek kaldırılarak gayrimenkul şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli görülüyor.

Konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan gayrimenkullerin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için istenen fek yazısı, Tapuya veriliyor.Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gayrimenkul üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor. Banka fek yazısı örneği aşağıda yer alıyor:

Banka fek yazısı örneği..

T.C.

İSTANBUL

... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………

TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

 ………………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

  b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.

ALACAKLI

VEKİLİ : 

BORÇLU : 

İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 

NOT: ...................................

İcra Müdür Yrd.

..........

Banka fek yazısı ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com