29 / 04 / 2024

Banka fek yazısı için gerekli evraklar nelerdir?

 Banka fek yazısı için gerekli evraklar nelerdir?

Kredi borcu biten evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan fek yazısının alınması gerekiyor.Fek yazısı için banka bazı evraklar talep ediyor.Peki banka fek yazısı için gerekli evraklar nelerdir?


Banka fek yazısı için gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, satın alınacak taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak, taşınmazın değerinin büyük bir kısmına karşı verilen kredi türü olarak ifade ediliyor.Kredi için konulan ipotek, kredi ödemelerin tamamlanması ile kaldırılıyor.


Konut kredilerinde bankalar alacağını teminat altına almak için, alınacak gayrimenkulün ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka gayrimenkulün üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. 


Bir kimsenin gayrimenkulü üzerindeki borcunun tamamını ödemesi ile ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan fek yazısını almak için bazı evraklar gerekli oluyor. Peki banka fek yazısı için gerekli evraklar nelerdir?


Banka fek yazısı almak için gerekli evraklar aşağıda yer alıyor;


-İpotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.

-Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, pasaportları veya avukat kimliği ile gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numaraları.

-Alacaklının iki, borçlunun bir adet son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları.

-Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belgedir.

Banka fek yazısı örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com