30 / 04 / 2024

Apartman yönetiminde vekalet verme!

 Apartman yönetiminde vekalet verme!

Kat malikleri, apartman toplantı zamanı belirlenen Kat Malikleri Genel Kurul toplantılarına gelemeyeceği durumlarda vekaletname vererek yerine bir başkasını tayin edebiliyor. İşte apartman yönetiminde vekalet verme...


Apartman yönetiminde vekalet verme!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Apartmanın kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan sorunlar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor.Kat malikleri, apartman toplantı zamanı belirlenen Kat Malikleri Genel Kurul toplantılarına gelemeyeceği durumlarda vekaletname vererek yerine bir başkasını tayin edebiliyor.  


Bir bağımsız bölümün birden ziyade maliki varsa, kat malikleri kurulunda bunları içlerinden vekalet verecekleri birisi temsil ediyor. Kat maliklerinden biri ehliyetsiz ise onu kanuni mümessili temsil ediyor.

 

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabiliyor. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebiliyor.


Apartman toplantısı vekalet örneği..


............. Sitesi Kat Malikleri Kurulu Divan Başkanlığına


Apartmanımızın ...................tarihinde yapılacak olan kat malikleri kurulu toplantısında beni temsile (Kat Malikimiz / Birinci derece akrabam) ............... .............. ............... ...... ............... ............ vekil olarak tayin ettim.


................. nolu kat maliki


Adı Soyadı:

İmza

Not


1.Bir kat maliki diğer kat maliki veya 1. derece akrabası tarafından temsil edilir.


2.Bağımsız bölümün birden fazla maliki varsa, içlerinden birine vekalet vererek bu kişi tarafından temsil edilirler.


3.Birden fazla bağımsız bölüm sahibi her bölüm için bir oy hakkına sahiptir.


4.Vefat eden kat malikini veraset ilamı ile birlikte aralarından seçecekleri kişi temsil eder.

Apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com