02 / 05 / 2024

Apartman yönetiminde karar yeter sayısı nedir?

 Apartman yönetiminde karar yeter sayısı nedir?

Apartman, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki apartman yönetiminde karar yeter sayısı nedir?


Apartman yönetiminde karar yeter sayısı nedir?

Apartman yönetiminin henüz oluşturulmadığı binalarda, ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre kuruluyor.


Kanunen kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer öyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Apartman,kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde oluyor.önetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.Peki apartman yönetiminde karar yeter sayısı nedir? diyorsanız işte yanıtı..


Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar veriyor. (Değişik ikinci fıkra: 14/11/2007-5711/15 md.) Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılıyor. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu oluyor. Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklı oluyor.

Apartman yönetiminde karar nasıl alınır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com