28 / 04 / 2024

Apartman yöneticisi maaş alır mı?

Apartman yöneticisi maaş alır mı?

Anagayrimenkul, kat malikleri tarafında seçilen kişi tarafından yönetiliyor.Seçilen yöneticinin görev ve sorumluluklarının yanında bazı hakları bulunuyor.Peki apartman yöneticisi maaş alır mı?İşte apartman yöneticisi ile ilgili bilinmeyenler..


Apartman yöneticisi maaş alır mı?

Bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde, anagayrimenkule yönetici atanması gerekiyor. Apartman yöneticisinin sahip olduğu görev ve sorumluluklarının yanın da bazı hakları da bulunuyor.


Kat mülkiyeti kanununa göre yöneticilerin verdikleri hizmet karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakları bulunuyor. Ancak, apartman yöneticisinin alacağı miktar kanunda belirtilmiyor.Bu nedenle kat malikleri anlaşıp bir ücret belirliyor.


Kat mülkiyeti Kanununda yönetici maaşları ile ilgili hükümler aşağıda bulunuyor.


Yöneticinin Ücreti:

Madde 25- Kat Malikleri arasından atanmış yöneticinin normal Yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa hangi oranda katılacağı Kat Malikleri Kurulunca kararlaştırılır.


Bu konuda karar alınmamışsa; yönetici görevde bulunduğu süre içinde, payına düşen normal Yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.Yönetici dışarıdan seçilmişse, alacağı ücret ve şartları, yönetici atanırken kat malikleri tarafından belirlenir ve karara bağlanır.


Kat Malikleri Kurulu'nca atanan yöneticiye, bu görevi sebebiyle bir yer tahsis edilmişse; sözleşmesi herhangi bir sebepten ötürü feshedildiği takdirde, yönetici adı geçen yeri en geç onbeş gün içinde boşaltmak zorundadır.Bu konuda ,Kat Mülkiyeti Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanır.


Yöneticinin ücreti; kat malikleri tarafından, arsa payları oranında ödenir.




Apartman yöneticisi seçimi nasıl yapılır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com