03 / 05 / 2024

Apartman yönetimi nasıl istifa eder?

Apartman yönetimi nasıl istifa eder?

Apartman yönetiminin ve kat maliklerinin birbirlerine karşı olan görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor.Kat malikleri sorumluluklarını yerine getirmezse apartman yöneticisi istifasını verebiliyor.Peki apartman yönetimi nasıl istifa eder?


Apartman yönetimi nasıl istifa eder?

Kat Mülkiyeti Kanun esaslarına göre anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunuyorsa apartmana bir yönetici seçilmesi gerekiyor.

Kat malikleri, anataşınmazın yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebiliyor; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) adı veriliyor.Apartman yöneticisi, kat maliklerinin oyları ile belirleniyor. 

Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması durumunda onu her zaman değiştirebiliyor. 

Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılıyor; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor. 

Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebiliyor.

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisinin  görevinden istifa etme hakkı da bulunuyor.Peki apartman yönetimi nasıl istifa eder?

Apartman yönetici görevden istifası için dilekçe yazılması gerekiyor.Yönetici veya yardımcısının istifa etmesi üzerine, olağanüstü bir kurul toplantısı düzenlenerek, yeni bir apartman yöneticisi seçiliyor. İstifa eden yöneticinin yerine seçilen yönetici, seçildiği tarihten itibaren 1 sene görev yapıyor.

Apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com