04 / 05 / 2024

Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği!

 Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği!

Kat maliklerinin, anagayrimenkulün yönetimi için kendi aralarından ya da dışarıdan seçecekleri yöneticinin atanmasının yanın da istifa etme gibi bir hakkı da bulunuyor.Peki apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır?İşte apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği!


Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartman yöneticisinin görev ve sorumluluklarının yanında istifa etme hakkı bulunuyor.İstifa ölüm,görevden alınma şeklinde gerçekleşebileceği gibi yöneticinin kendi isteği üzerine de sonlanabiliyor.


Kanuni hükümlere  göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebiliyor.Uğradığı zararın tazminini de kat mâliklerinden isteyebiliyor.


Kat malikleri, yöneticinin kendi cebinden yaptığı masrafları ödemezse,yönetici istifa edebiliyor.Yöneticinin istifası üzerine olağanüstü kurul toplanarak yeni bir yönetici seçiyor ve seçilen apartman yöneticisi bir yıl görev yapıyor.


Yönetici, istifa ederken bir dilekçe yazması gerekiyor. Apartman yönetiminden istifa dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği..


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :



YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................



KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................




Apartman yöneticisi hakları!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com