29 / 03 / 2024

2018 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

 2018 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi; 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arazi, arsa ve binalar için tahsil edilen bir vergi oluyor. Peki 2018 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? diyorsanız işte yanıtı...


 

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisinin mükellefi oluyor. Ayrıca bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


2018 yılında tahsil edilecek emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Türü Büyükşehir Olan İller Büyükşehir Olmayan İller


Mesken     Binde 2     Binde 1


İşyeri         Binde 4     Binde 2


Arsa          Binde 6     Binde 3


Arazi         Binde 2     Binde 1



Emlak Vergisi ödemeleri, ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılacağı gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


2018 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?


Her sene iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibari ile başladı. İlk taksitler 31 Mayıs'a kadar ödenebilecek.  İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com