24 / 04 / 2024

Bakırköy Şükrü Balcı POMEM ihalesi iptal oldu!

Bakırköy Şükrü Balcı POMEM ihalesi iptal oldu!

Emlak Konut İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi. Arazi 2017 yılında ihaleye çıkmıştı.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından tarafından 2. oturumu dün gerçekleştirilen İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi. 

İhalesi yapılacak alanda Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi (POMEM) bulunuyor.




İhale 2'nci kez iptal edildi


Atatürk Havalimanı'nın yanında yer alan arazigeçtiğimiz sene de ihaleye çıkarılmıştı ve iptal edilmişti. İhalenin 1. oturumu 4 Ekim 2017 Çarşamba günü, 2. oturumu ise 11 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılmıştı.


Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) "2. Oturumu 11.10.2017 tarihinde yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edilmiştir." şeklinde açıklama yapmış ve gerekçe belirtmemişti.


Dün gerçekleştirilen ihalede aynı şey tekrarladı. Emlak Konut yine KAP'ta açıklama yaptı. Ancak gerekçe olarak bir şey sunmadı. Emlak Konut, KAP'ta "2. oturumu 24.04.2018 tarihinde yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edilmiştir." şeklinde açıklama yaptı.



2 firma talip olmuştu


Arazi ihalesine 2 firma talip olmuştu. 1. oturumu 17 Nisan 2018 Salı günü yapılan ihaleye Öz Er-Ka İnşaat Tur. Elekt. Taah. Tic. ve San A.Ş. ile Mesa Mesken San. A.Ş. katılmıştı. Arazinin toplam arsa alanı 68 bin 36 metrekare, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin metrekare alana sahip. 



Arsa bilgisi:

1-) Bakırköy Şevketiye A parselde ticaret+konut alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 46 bin metrekare, emsal değeri 1,00.

2-) Bakırköy Şevketiye B parselde özel eğitim tesisi alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 7 bin metrekare, emsal değeri ise 1,00.

3-) Bakırköy Şevketiye projesinde park alanının toplam arsa alanı 15 bin 0,36 metrekare. 




Plan notlarıyla ilgili bilgiler;

1-) Ticaret+konut alanlarında; KAKS 1,00 olup iş ver alışveriş merkezleri, ofis, büro, konut, rezidans, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema gibi alanlar yer alabilir. Ticaret+konut alanında KAKS'a esas toplam inşaat alanının yüzde 20'sine kadar ticaret yapılabilir.

2-) Özel Eğitim Tesisi alanında KAKS; 1,00 Yençok: 3 kat olup anaokulu, kreş, ilköğretim tesisleri yapılabilir.

3-) Planlama alanındaki fonksiyon alanlarında kot, her binanın köşe kotlarının aritmetik ortalamasından alınabileceği gibi fonksiyon alanının cephe aldığı yolun en düşük noktasından da kot alınabilir. Arazinin kot olarak en düşük seviyelerinde en çok: 4 kat olarak en yüksek seviyelerde Yençok: 3 kat olarak şekilde kademeli uygulama yapılabilir.


Bakırköy Şükrü Balcı POMEM ihalesi iptal oldu!




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı