24 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi 2. taksiti 1 Kasım'da başlıyor!

 2017 emlak vergisi 2. taksiti 1 Kasım'da başlıyor!

Sene içinde iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor . Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor..


 

2017 yılı emlak vergisi için birinci taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Sene içinde iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım ayı itibari ile başlıyor.

 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam edecek.  Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi, belediyelerin mesai gün ve saatleri içerisinde ödeniyor. Ancak bazen bazı belediyeler vergi yoğunluğundan dolayı tahsilat için hafta sonu da açık olabiliyor. Bu konu için ilgili belediyeden bilgi alınması gerekiyor.


Vergi internet üzerinden de ödenebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak Vergisi Oranları 2017

Normal yöredeBüyükşehirde

Mesken Binde 1Binde 2

İşyeri Binde 2Binde 4

Arsa Binde 3Binde 6

Arazi Binde 1Binde 2



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com