29 / 03 / 2024

2017 değer artış vergisi için son 3 gün!

 2017 değer artış vergisi için son 3 gün!

İlk taksitleri Mart ayı içerisinde ödenen 2017 yılı değer artış kazancı vergisinin 2. taksiti 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor.Buna göre 2017 değer artış vergisi için son 3 gün bulunuyor..


Değer artış kazancı vergisi,Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca ödeniyor. Buna göre, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor.


Vergi, satın alınan taşınmazın 5 sene içerisinde satılması durumunda, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yılda ödeniyor.Vergi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda istisna üstündeki gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2016 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 11.000 TL olarak tespit edildi.


Yılda iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisi 1.taskit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 31 Mart'a kadar yapılabilecek. İkinci taksitler ise 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor. Buna göre 2017 değer artış kazancı 2.taksiti için son 3 gün bulunuyor. 


Vergi; 

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com