06 / 05 / 2024

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşümde kira yardımı alabilmek için gayrimenkul sahiplerinin bazı şartları taşıması gerekiyor.İşte 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları..


2015 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına devlet tarafından yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor.Kira yardımı belli bir zaman içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor.

Aylık kira ücreti, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarını 735 TL oldu.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli yapı maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. 

Kira yardımı tediyelerinde riskli yapıda ikamet etme şartı aranıyor.  Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.

Ayrıca yapılacak kira yardımının ilk 5 aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu.Ancak Kentsel dönüşüm kira yardımında daha önce yapılan "5 aylık toplu ödeme"den  vazgeçildi. 

Buna göre malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan bu şartları sağlayanlara kira yardımı yapılıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com