06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı şartları 2015!

 Kentsel dönüşümde kira yardımı şartları 2015!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı için müracaat edebiliyor.Peki kentsel dönüşümde kira yardımı şartları nelerdir? İşte kentsel dönüşümde kira yardımı şartları 2015..


Kentsel dönüşümde kira yardımı şartları 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden hak sahipleri devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor.


Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapıyor.Peki kentsel dönüşümde kira yardımı şartları nelerdir?


Kentsel dönüşümde önceden riskli yapıdaki bağımsız bölüme sahip olmak yeterli iken, artık ikamet şartı aranıyor. Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. 


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son 3 aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden 3 ay öncesini kapsıyor.Buna göre malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılabiliyor.


Yurtdışında ikamet eden kişiler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı müracaatında bulunamıyor.


İkamet şartını yerine getiren hak sahiplerinin kira yardımı başvurusu değerlendirmeye alınıyor. İkamet şartını sağlamaları durumunda 6306 sayılı Kanun kapsamında kiracılara defaten kira yardımı ödemesi yapılabiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com