02 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi son ödeme tarihi!

2015 emlak vergisi son ödeme tarihi!

Türkiye sınırları içinde bulanan tüm taşınmazlar için ödenmesi gereken emlak vergisi,iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?işte 2015 emlak vergisi son ödeme tarihi..


2015 emlak vergisi son ödeme tarihi!

Devlete ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.Emlak vergisini mesken,işyeri,arsa ve arazi gibi taşınmazlara sahip olan kişiler ödüyor.Verginin mükellefi taşınmazın sahibi oluyor.


2015 yılında konut, işyeri, arsa ve araziler açısından emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


-Büyükşehir belediyesi oranları

Binalarda Binde 4 - Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 - Arsalarda Binde 6 


-Normal yörelerde oranları 

Binalarda  Binde 2 - Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1 - Arsalarda  Binde 3    


Emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemleri, bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor.Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Ayrıca e-belediye sistemine giriş yapılarak internet üzerinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapılabiliyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?


Emlak vergisi, 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.Buna göre emlak vergisi birinci taksit ödemeleri 1 Haziran tarihine kadar devam ediyor.


İsteyen mükellefler vergi borcunun tamamını ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor.

Emlak vergisi borcumu nereden öğrenirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com