02 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi son gün!

 2015 emlak vergisi son gün!

Taşınmaz mala sahip olan kişilerin ödemeleri gereken emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenir?İşte 2015 emlak vergisi son gün..


2015 emlak vergisi son gün!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergilerin arasında emlak vergisi de bulunuyor.Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor.


Emlak vergisi ücretleri, taşınmazın değeri üzerinden ve emlak vergisi oranları ile yapılan hesaplama ile bulunuyor. 2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


2015 emlak vergisi oranları..

*Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


*İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


*Arazilerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1.


*Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenir?


Emlak vergisi çevre temizlik vergisi gibi 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birinci taksiti ödenen verginin kasım ayında ikinci taksiti ödeniyor.


31 Mayıs 2015 tarihinin pazar gününe denk gelmesi sebebi ile emlak vergisi 1 Haziran'da sona eriyor.Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor.


Emlak vergisi devlet tarafında belirlenen yasal bir zorunluluk olduğu için emlak vergisini ödemeyen mükellefe bazı cezalar uygulanıyor.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için taşınmaz sahibinden %1.9 oranında gecikme zammı alınıyor.

Emlak vergisini hangi kurum alıyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com