29 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi oranları!

 2015 emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için ödenecek olan oran taşınmazın cinsine ve bağlı bulunduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor.Peki emlak vergisi 2015 ne kadar?İşte 2015 emlak vergisi oranları..


2015 emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mallar için ödeniyor ve verginin mükellefi, kiracı olsa dahi taşınmaz malın sahibi oluyor.


Emlak vergisi ödeyecek kişilerin bağlı bulundukları belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekiyor.Gayrimenkul bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak gerekiyor. Emlak bildirim formları ilgili belediyelerden veya internet sitelerinden temin edilebiliyor.


Emlak vergisi oranları,arsa,arazi,mesken ve işyeri için ayrı ayı ve verginin ödeneceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanıyor.2015 emlak vergisi oranları şu şekilde:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3      


Büyükşehirlerde

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Söz konusu emlak vergisi Mart,Nisan,Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor.Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda oluyor.


Emlak vergisi kimlerden alınır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com