17 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi ödeme dönemleri!

2015 emlak vergisi ödeme dönemleri!

İşyeri,arsa,arazi ve meskenler için ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki emlak vergisi 2015 ne zaman ödenir?İşte 2015 emlak vergisi ödeme dönemleri..


2015 emlak vergisi ödeme dönemleri!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Kanunen Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor.2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde:


-Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


-Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


-Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.Peki emlak vergisi 2015 ne zaman ödenir?


İki eşit taksit halinde ödenenen emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında veriliyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergisini tek seferde ödemek isteyen kimseler, bu tarihe kadar ödeme yapabiliyor.


Ödemeler taşınmazların bulunudğu belediyeye yapılıyor.Ancak başka şehirde yer alan taşınmaz malın vergisi PTT havalesi ile ödenebiliyor. Ayrıca belediyenin e-belediye sistemine dahil olması halinde internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com