14 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?

2015 emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor.Peki "emlak vergisi ne kadar?2015 emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?" diyorsanız işte yanıtı..


2015 emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile zorunlu olduğu vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunmasıyla başlıyor.


Yeni taşınmaz edinen kimseler, satın alımın gerçekleştiği sene içinde beyanname vermek zorunda oluyor. Vergi ödemeleri ise bir sonraki sene başlıyor.


Emlak vergisi bedeli, taşınmazın emlak vergisi değeri ile emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki "emlak vergisi ne kadar?2015 emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor. Vergi,taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiklik gösteriyor.2015 emlak vergisi oranları aşağıda yer alıyor:


-Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


-Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


-Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; 


-Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi, taşınmaz malın belediyesine ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehirde olması durumunda ya da vergi döneminde mükellefin bir başka şehirde bulunması halinde ödeme PTT havalesi ile veya internet üzerinden e-belediye sistemi ile yapılabiliyor.

Emlak vergisi hangi ay 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com