02 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi en son ödeme tarihi!

2015 emlak vergisi en son ödeme tarihi!

Ev, işyeri,arsa ve arazi sahipleri tarafından her sene emlak vergisi ödeniyor.Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenir?İşte 2015 emlak vergisi en son ödeme tarihi..


2015 emlak vergisi en son ödeme tarihi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan ev,dükkan, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Vergi bedeli, her gayrimenkul için farklı oranlarda hesaplanıyor. Mesken, dükkan, arsa ve arazi vergi hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


*Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1.


*İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2.


*Arazilerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1.


*Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3.


Emlak vergisinde vergi ödemeleri belediyece tahsil ediliyor. Vergi internet üzerinden de ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için mükelleflerin belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil numaları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.Peki emlak vergisi en son ne zaman ödenir?


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin 2015 yılı ilk taksitleri Mart ayında başlamıştı.31 Mayıs tarihine kadar ödenmesi gereken vergi haftasınuna denk geldiği için verginin son günü 1 haziran olarak belirlendi.Vergisini hala ödemeyen mükellefler için son 3 gün bulunuyor.

Emlak vergisi ödemesi nereden yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com