25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak inşaat sektöründe ilk üçteyiz!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak inşaat sektöründe ilk üçteyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin ilk durağı olan Kolombiya’da, Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Calderon karşılama töreni sonrası baş başa görüştü. Görüşmenin ardından liderler düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.



İlişkileri güçlendireceğiz

 

Erdoğan, “Türkiye’den Kolombiya’ya cumhurbaşkanlığı seviyesinde ilk ziyaretimiz yapıyoruz. Burada 7 önemli anlaşma imzaladık, bunlardan biri savunma sanayi işbirliği anlaşmasıdır. Tarım, kültür ve turizm alanlarında anlaşmalar imzalandı.Türkçe ve İspanyolca’nın teşvikine yönelik niyet mektubu imzalandı. Kolombiya ile  ilişkilileri güçlendireceğiz” dedi. 

 

İnşaatta dünyada ilk üçteyiz

 

“Türkiye olarak inşaat sektöründe dünyada önemli bir yerdeyiz, ilk 3’teyiz” diyen Erdoğan,  alt ve üst yapı çalışmalarında Türk müteahhit firmaların Kolombiya’da her türlü çalışmada yer alabileceklerini söyledi. Erdoğan, diğer çalışmaları ise şöyle anlattı: “THY seferleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. THY’ye verdiği 5’nci trafik hakkı için teşekkür ediyorum. Burada TİKA ofisi açıyoruz. TİKA olarak Güney Amerika’da ikinci şubemizi açıyoruz. Burayla birlikte 49 ofisimiz bulunuyor. G20’nin lideri ülke olarak burası, Latin Amerika’da ilk ziyaret ettiğimiz ülkedir. Antalya’daki EXPO fuarımız önemli. Biyolojik tarımda Kolombiya dünyada bir numara. Bizim buradaki yapacağımız fuar buna yönelik. Kalıcı olacak bu fuarda Kolombiya’yı yanımızda görmek istiyoruz.”

 

Kendinizi evinizde hissedin

 

 Kolombiya Devlet Başkanı Calderon da “Kendinizi evinizde hissediniz. Kalbimizi, kollarımızı size açtık. Türkiye’yi uzun yıllardır Kolombiya’ya yakın gördük, atılacak her adım dostane ilişkileri geliştirecektir” diye konuştu.


Star