16 / 04 / 2024

Çin'de 26 katlı bir apartmanın çatısına yapılan villa için yıkım kararı çıktı!

Çin'de 26 katlı bir apartmanın çatısına yapılan villa için yıkım kararı çıktı!

Çin'de 26 katlı bir apartmanın çatısına yapılan villa için yıkım kararı çıktı. Başkent Pekin'in Haidian semtinde inşa edilen villanın etrafı kayalar, ağaçlar ve çalılıkla çevrili. Devletin kontrolündeki China Daily gazetesi villanın izinsiz inşa edildiğini belirtti.Apartman sakinleri kaçak villa yüzünden evlerinin yıkılmasından endişe ettiklerini söylüyor



Çin'in Pekin kentinde 26 katlı bir apartmanın çatısına inşa edilen “dağ”, görenleri şaşkına çevirdi.


“Profesör Zhang” olarak tanınan ev sahibi, en üst kattaki villasının çatısını, ağaç, çim ve sahte kayalarla dağ gibi düzenledi.Gerçek kimliği henüz bilinmeyen “Profesör Zhang”a apartman sakinleri tepki gösterdi.Komşuları tarafından bina yönetimi, polis ve belediyeye şikayet edilen çılgın Çinlinin zengin olması nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulanmadığı öğrenildi.Çin'de 26 katlı bir apartmanın çatısına yapılan villa için yıkım kararı çıktı.

Başkent Pekin'in Haidian semtinde inşa edilen villanın etrafı kayalar, ağaçlar ve çalılıkla çevrili. Devletin kontrolündeki China Daily gazetesi villanın izinsiz inşa edildiğini belirtti.Apartman sakinleri kaçak villa yüzünden evlerinin yıkılmasından endişe ettiklerini söylüyor.Gazeteye göre apartman sakinleri villanın borulara zarar verdiğini ve binayı zayıflattığını kaydediyor. Villanın sahibinin devlete ait, geleneksel ilaçların satıldığı bir eczane zincirinin başkanı olduğu belirtiliyor.China Daily gazetesine göre villa için ruhsat alınmadığını söyleyen şehir planlama yetkilileri yıkım emri çıkardı. Şimdi villa sahibinin 15 gün içinde inşaat izni olduğuna dair evrakı ibraz etmesi gerekiyor. Villanın çevresindeki kayaların sahte, ağaçların ve diğer bitkilerin ise gerçek olduğu belirtiliyor.


Sabah