23 / 04 / 2024

Artvin Arhavi'de yüksek kat sorunu!

Artvin Arhavi'de yüksek kat sorunu!

Artvin'in Arhavi ilçesinde yüksek katlı binalara izin veren 'İmar Planı' yeniden hazırlandı. Yüksek katlı bina yapımı izni tepkilere sebep oldu.


Artvin'in Arhavi ilçesinde Danıştay tarafından iptal edilen yüksek katlı binalara izin veren 'İmar Planı' yeniden hazırlandı. 7 kata kadar bina yapımı izni tepkilere yol açtı.


Artvin'in Arhavi ilçesinde yüksek katlı bina yapımına izin veren imar planı yeniden gündeme geldi.  Belediye meclisi gündemine gelen ve 17 kata kadar bina yapımını öngören yeni plan yeniden hazırlandı.


Hürriyet'te yer alan habere göre, tepkilere neden olan imar planı ilçe halkı, imza toplayıp tiraz edince belediye meclisinden geçemedi. İmar Komisyonu'na gönderilen itirazlar hakkında açıklamalarda bulunan Arhavi Doğa Koruma Platformu Üyesi Nazlı Demet Uyanık, "Burası yeşiliyle, doğasıyla, küçük yapılaşmasıyla güzel bir sahil şehri. Biz Arhavi'nin yüksek binalarla betona boğulmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.


İlçede nefes almak istediklerini söyleyen Uyanık, Arhavi'nin yeşili, doğası ve küçük yapılaşmasıyla güzel bir sahil şehir olduğunu belirtti. Uyanık, "Biz Arhavi'nin yüksek binalarla betona boğulmasını istemiyoruz. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Arhavi genelinde dilekçeler topladık. Daha önce Danıştay tarafından buradaki imar planı iptal edildi. Fakat şimdi tekrardan o imar planı çok fazla değişikliğe uğratılmadan gündeme getirildi. Süreç bu şekilde devam ediyor. Bizim de itirazlarımız aynen devam edecek" açıklamasında bulundu.


İlçe sakini Akif Uyanık ise "Yüksek katlı binaların yarattığı sıkıntıları bilen biri olarak buranın doğal ve kentsel yapısının yüksek binalara uygun olmadığını düşünüyorum. Arhavi toplumu da bu binaları benimsemedi, bu binaları kabullenemedi. Vatandaşlar bu binalardan genel olarak şikayetçi. Artık bu yanlıştan bir an önce dönülsün. Vadilerle denizin arasına bu binaların Çin Seddi gibi girmesini istemiyoruz. Bu tip binalara ruhsat verilmesin" şeklinde konuştu.